Vinkällaren Grappe för vinlagring och god samvaro

Det var mötet mellan Carl Jan Granqvist och den vinälskande amerikanske nyhetsjournalisten Charles Collingwood som blev upprinnelsen till Vinkällaren Grappe. Denne gentleman anses vara nyhetsjournalistikens fader med många klassiska krigsreportage. Han hade sin bostad i Manhattans övre sfärer så långt från gynnsamma lagringsförhållanden man kan komma. Trots det hade han alltid ett utsökt sortiment vällagrade bordeauxviner tillhands att servera. Dessa rekvirerades från en närbelägen vinlagringskällare.

 

Här föddes tanken. Varför inte öppna en en sådan källare i Stockholm? Det måste vara en humanistisk skyldighet att genomföra detta för oss nordbor. En tjusning för vinälskaren är att kunna ta del av hur viner förädlas och utvecklas genom lagring. Hur många har i dag möjlighet att lagra vin i en modern bostad?

 

Vinkällaren Grappe öppnades 1986 och är Skandinaviens största vinlagringskällare med omkring tusen medlemmar som lagrar närmare 100.000 flaskor vin. Våra lagringsutrymmen upptar källarna till Grevgatan 3, 5 och Kaptensgatan 16 på nedre Östermalm i Stockholm. Vi har även lagringslokaler för hela vinlådor i Frihamnen.

 

Utöver optimala lagringsmöjligheter för vin erbjuder vi även tillgång till Grappes sommelierers kunskap och service, samt till Grappes vindatabas, medlemsarrangemang och sällskapsrum. Här kan Du njuta eget moget vin, anordna provningar och måltider för affärer, med vänner eller för romantik.