Vinkällaren Grappes meny

Endast för Vinkällaren Grappes medlemmar.

För matbeställning, vänligen kontakta oss innan kl. 15.00, dagen innan bokningen.

Vid måltid tillkommer en kuvertavgift på 50 kr per person.

Förrätt, varmrätt och dessert levereras från K-MÄRKT. K-MÄRKT ägs och drivs av en kock, en kypare och en konditor - Hanna Normark, Jens Dolk och Daniel Roos. Läs mer på K-Märkts hemsida.

 

Oktober

(OBS den 4 och 23 oktober serveras en annan meny, kontakta Grappe för mer information)

Förrätt 175 kr
Skaldjursbisque toppad med rostad vitlöksaioli.

Varmrätt 250 kr
Rödvinsbräserad högrev med picklad lök, rökt sidfläsk och rostade rotfrukter. Serveras med krämig potatispuré.

Dessert 75 kr
Lakritspudding och hallonbavaroise som garnerats med hallonsmulor.

 

November

Förrätt 175 kr
Rotsellerisoppa med tryffelkräm och friterad kapris.

Varmrätt 250 kr
Ugnsbakade kycklinglår som smaksatts med örter. Till detta kommer en krämig svampsås samt broccoli och morötter som rostats med vitlök.

Dessert 75 kr
Äppelkräm & kanelbavaroise som krönts med smulor av kavring.

 

December

Förrätt 175 kr
Apelsin och ingefärasmakande morotsoppa med krispig topping.

Varmrätt 250 kr
Gräddig rensauté med mandelpotatispuré, rårörda lingon och picklade kantareller.

Dessert 75 kr
Saffranspannacotta som serverats med pepparkaksbavaroise och blodapelsingelé.

Med reservation för ändringar

 

Alltid på Vinkällaren Grappe

Ostbuffé 275 kr (i kombination med annan rätt 150 kr)
Charkuteritallrik 225 kr
Charkuteritallrik med ostbuffé 350 kr
Bröd till vinprovning 20 kr/person
Bryggkaffe 25 kr
Kuvertavgift 50 kr (tillkommer vid måltid)

Våra sommelierer hjälper Dig gärna med dryckesval.

Vinkällaren Grappe har ingen kontanthantering. Vi erbjuder Er istället möjligheten att betala med konto- och kreditkort samt med mobiltjänsten swish. Det är även möjligt att erhålla en faktura. Vid fakturering tillkommer en faktureringsavgift om 50 kronor.