Lagra vin på Grappe för mogen njutning och framtida värdeökning.

De flesta viner som säljs i dag behöver vila några år för att helt komma till sin rätt. En tjusning för vinälskaren är att kunna ta del av hur viner förädlas och utvecklas genom lagring. Äldre viner som lagrats under bra omständigheter kan bli en god investering både smakmässigt och ekonomiskt.

Sedan andrahandsmarknaden öppnades i Sverige 2004, har vällagrat vin visat sig öka mer i värde än många andra investeringar. Har det lagrats under professionella förhållanden, som exempelvis på Vinkällaren Grappe, når det generellt sett högre auktionspriser. Ett vin med dokumenterat god proveniens, det vill säga ursprung och historiebeskrivning, är en säkrare investering, än ett vin med oklar bakgrund. Obrutna originallådor är också ett kriterium för högre auktionspriser än enstaka flaskor.

Vinvärdering, Vinkällaren Grappe har sin egen av Sveriges Handelskamrar förordnad värderingsman, Maria Collsiöö, som kan bistå vid bedömning av viners värde.

Hyra av lagringsfack för 60, 175 eller 350 flaskor (av bordeauxtyp), ger Dig medlemskap i Vinkällaren Grappe. Du får då tillgång till Grappes sommelierers kunskap och service, till sällskapsrummen och alla medlemsarrangemang. Du kan som medlem också registrera medabonnent till Ditt vinfack. Medabonnenten får därmed samma tillgång till källarens möjligheter som Du själv har. För mer information och priser .

Från hösten 2018 kommer Vinkällaren Grappe ha nytt och modernt kylsystem i våra vinkällare. Bytet har gjorts för bland annat på grund av nya miljökrav på de köldmedier som använts samt att säkra driften för framtiden.

Lådförvaring av vin Som Skandinaviens ledande och största vinkällare har vi skapat en lådförvaringskällare med stor kapacitet för våra kunders behov av längre eller tillfällig förvaring av hela lådor. Det är här Du kan lagra de viner Du investerat i för framtida värdeökning, eller om Du så vill, investerat i Dina framtida sensoriska upplevelser. Vår lådförvaring ligger fristående i en gedigen lagerlokal på ca 400 kvadratmeter inom säkra solida väggar under havets yta i en del av Magasin 6 i Stockholms Frihamn. Vi övervakar sakkunnigt våra medlemmars behov kring lagring av vin med mottagandekontroll och inventering av lådorna innan vi transporterar vinerna till lagret, vanligtvis på tisdagar. Med stöd av vårt interna kontrollsystem registreras vinerna in i vår moderna webbaserade vindatabas. Som lådförvaringskund kan Du lagra obegränsat antal lådor till mycket fördelaktiga priser. För mer information och priser .

Vill man som lådförvaringskund (och ej har vinfack) dessutom vara medlem kostar medlemskap för privatperson 2 500 kronor och för företag 5 000 kronor (inklusive moms) per år.

 

Bli kund