Vinlagring hos Grappe ger Dig de bästa betingelser

Vinkällarna på Grappe erbjuder möjlighet att lagra Dina viner under optimala förhållanden: utan dagsljus, vibrationsfritt, i rätt temperatur och luftfuktighet. Med Grappes vindatabas får Du god överblick och uppskattad lagringstid för Dina viner.

 

Ditt vininnehav kan Du lätt administrera via medlemssidan. Med användarnamn och lösenord hanterar Du in- och utloggning av vinerna. Här kan Du se rekommenderad lagringstid och vinernas uppskattade värde. Det finns två datorer i Grappes entré för detta ändamål.

 

Förhållanden för mognadslagring av vin på Vinkällaren Grappe

 

Temperaturen hålls mellan 12 och 14°C.

Luftfuktigheten har ett medelvärde om 70 procent.

Lagringslokalerna är avskilda från dagsljus.

Lagringslokalerna är befriade från vibrerande mekanik och lagringshyllorna vilar på grusbädd.

Lagringslokalerna är förskansade och larmade i högsta skyddsklass. Medlemmens buteljer är försäkrade till ett schablonbelopp.

 

 

Lagring av buteljer och lådor

Vinkällaren Grappe erbjuder tre storlekar av lagringsutrymme för buteljer samt lagring av hela obrutna vinlådor. Fack och hyllor består av en gallerbur med dörr och lås. Hyran faktureras löpande en gång per år.

 

Lagring av buteljer sker i källarna med ingång från Grevgatan 5
Helfack, rymmer ca 350 buteljer av bordeauxstorlek (75 cl).

Halvfack, rymmer ca 175 buteljer av bordeauxstorlek (75 cl).

Hylla, rymmer ca 60 buteljer av bordeauxstorlek (75 cl).

 

Lagring av lådor sker i Magasin 6 i Frihamnen. All hämtning och lämning av vin sker genom personal på Grappe en dag i veckan. Inlämning och registrering av upp till nio lådor sker på Grevgatan 5 alla dagar Grappe har öppet. Är det fler än nio lådor ska dessa efter överenskommelse levereras direkt till lagringskällaren i Frihamnen. Hyra debiteras i efterskott per låda. Abonnenten är inte medlem på Grappe utan äger endast rätt att förvara vin i lådor. Särskilt medlemskap kan lösas för att bli fullvärdig medlem på Grappe.

 

Ansökningsformulär för hyra av vinfack med medlemskap eller lådförvaring finns här »